328 mensen betrapt tijdens drugsactie

Tijdens de grootschalige drugsactie Etoile van de politie- en douanediensten van België, Nederland, Frankrijk en Luxemburg liepen 328 personen tegen de lamp. Zeven mensen werden aangehouden.

jmartynowski

BR>

De actie in de nacht van vrijdag op zaterdag werd gehouden in de grensregio's rond Gent, Antwerpen, Turnhout, Aarlen, Ieper, de provincies Limburg en West-Vlaanderen. Er werd gecontroleerd op de grote regionale wegen en op de autosnelwegen, maar ook op treinen. In het Antwerpse was er speciale aandacht voor een aantal buslijnen.

Alles samen werden 1.853 personen en 1.877 voertuigen gecontroleerd. 328 mensen hadden drugs op zak. Er werden meer dan tien kilo marihuana, 590 gram hasj, kleinere hoeveelheden cocaïne en heroïne, een hoeveelheid spacecake en 885 gram hallucinogene paddenstoelen gevonden. Zeven van de 328 mensen die werden betrapt, werden ter beschikking gesteld van het parket.

Negentien verboden wapens werden in beslag genomen, hoofdzakelijk messen, matrakken en pepperspray. Zes chauffeurs die drugs op zak hadden, waren niet in orde met hun autoverzekering. Hun voertuigen werden in beslag genomen.

DOEN! in Antwerpen

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio