De Linde kleurt grijsgroen

Herberg De Linde op de Gemeenteplaats in Hemiksem steekt sinds kort in een fris grijsgroen kleedje. De uitbaters springen hiermee in de herwaarderingsgolf die over het plein rolt.

jmartynowski

BR>

De Gemeenteplaats in Hemiksem heeft de jongste jaren al een grondige gedaanteverwisseling ondergaan. Nieuwe bewoning trok ook nieuwe winkels en eetgelegenheden aan. Peter Van de Mosselaer, uitbater van herberg De Linde, vond dat hij niet kon achterblijven. Zowel het interieur als de gevel werden onder handen genomen. De grijze gevel harmonieert nu mooi met de panden op de andere hoeken.

Hoge praattafels

"We zijn al aan ons elfste jaar bezig. Na bijna tien jaar na de eerste grondige opfrisbeurt begon alles toch wat versleten te geraken. Je moet toch ook wat meegaan met de tijd. Alles heeft zijn leeftijd, net als hier het clienteel vernieuwt en jong en oud aantrekt", zegt de uitbater.

Het resultaat is een trendy design in grijsgroene kleuren. Banken en stoelen ruimden grotendeels plaats voor gezellige hoge praattafels, een groot tv-scherm voor sportwedstrijden werd opgehangen en verlichting werd aangepast voor de dansavonden in het weekend.

"Die hoge praattafels waren aanvankelijk het grote vraagteken, want naast twintigers, dertigers en veertigers komen hier ook oudere mensen, vooral overdag en tijdens de week, over de vloer. Maar de reacties zijn over het algemeen positief. De mannen vinden het als het ware een grote toog waar ze kunnen aanzitten", lacht de uitbater. "Bij jong en oud is de nieuwe stijl in goede aarde gevallen. Dat merken we ook aan nieuw cliënteel dat we over de vloer krijgen."

Voor het design-interieur was geen gerenommeerde binnenshuisarchitect nodig. "Mijn vrouwtje Veerle heeft daar altijd een goed zicht op. Ik kan het pas beter zien als het al af is. Zij is mijn persoonlijke interieurarchitecte", knipoogt Peter.

Bart ROGGEMAN

DOEN! in Antwerpen

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio