Antwerpse politie sluit 6 vzw's die niet over vergunning beschikken

Print
Antwerpen - De lokale politie van Antwerpen heeft vrijdag zes club-vzw's gesloten die geen gemeentelijke uitbatingsvergunning konden voorleggen. Alle nacht- en belwinkels, videotheken en club-vzw's moeten daar sinds november 2006 over beschikken. Meer dan 500 instellingen dienden al een aanvraag in.
Voordat het nieuwe reglement van kracht werd, had het bedrijvenloket alle instellingen in juni 2006 daarover aangeschreven. Wie zich nog niet in regel had gesteld, kreeg in september opnieuw een brief. Nadien werden de uitbaters die in gebreke bleven herhaaldelijk aangemaand door de Politie Leefmilieu.

Vrijdag hield de politie in opdracht van burgemeester Patrick Janssens (sp.a) een controleactie in de omgeving van de Turnhoutsebaan, de Diepestraat en de Van Kerckhovestraat. Uitbaters werden gevraagd om hun gemeentelijke uitbatingsvergunning te tonen.

Zes club-vzw's bleken daar niet over te beschikken en waren dus in overtreding met het politiereglement. Zij werden dan ook gesloten. Acht van de bezochte instellingen werden niet als vzw uitgebaat en vielen zo buiten de controle. Twee bleken recentelijk opgedoekt te zijn. Een drietal anderen waren gesloten op het moment van de controle, maar mogen zich nog aan een bezoekje van de politie verwachten.

.

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio