Staking Sigmakalon Deurne nog zeker tot begin volgende week

Print
Deurne - Bij verfproducent Sigmakalon in Deurne zal nog zeker tot begin volgende week gestaakt worden. Dat zegt Paul Schoeters van de christelijke vakbond ACV. De arbeiders van Sigmakalon zijn boos omdat de directie maar weinig financiële toegevingen wil doen tijdens de onderhandelingen over de nieuwe cao.
Vrijdag zaten bonden en directie een eerste keer aan tafel sinds de staking woensdag uitbrak, maar ook toen bleken de financiële toegevingen van de directie te klein, aldus vakbondsman Schoeters.

"De enige weg die ons nu nog rest om uit dit sociaal conflict te raken, is die van de sociale bemiddelaar", vervolgt Schoeters. Maar Sigmakalon is niet het enige bedrijf in het Antwerpse waar een sociale bemiddelaar soelaas moet brengen, wat voor enige wachttijd zorgt. "We zouden maar pas ten vroegste begin juli aan tafel kunnen zitten voor een verzoeningsvergadering en dat is voor alle partijen te ver weg", aldus Schoeters.

Volgende week zouden vakbonden en directie elkaar opnieuw treffen aan de onderhandelingstafel. In afwachting van dat nieuwe overleg, heeft de directie vandaag/vrijdag geëist dat de staking zou worden stopgezet. "Maar dat kan voor ons niet", aldus Schoeters.

Het ziet er dus voorlopig naar uit dat er nog zeker gestaakt zal worden tot aan de volgende vergadering tussen vakbonden en directie.

.

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio