Werkstraf voor fitnessuitbater wegens bezit anabolica

Print
Turnhout - De correctionele rechtbank in Turnhout heeft een man uit Turnhout veroordeeld tot een werkstraf van 60 uren voor het bezit van anabolica. De man is fitnessuitbater van beroep.
De hormonale producten werden gevonden tijdens een huiszoeking die kaderde in het dopingdossier waarin onder meer Dave Bruylandts, Ludo Giesberts en Peter Van Santvliet worden genoemd. Dat onderzoek is nog niet afgerond.

Speurders van de gerechtelijke politie vielen in maart 2006 op een tiental plaatsen binnen in de Kempen. Dat gebeurde onder meer bij Dave Bruylandts, Peter Van Santvliet, Ludo Giesberts en Luc Van Den Broeck. Hetzelfde gebeurde ook bij Steven S. uit Turnhout. Die man baat een fitnesscentrum uit in Turnhout. Het gerecht ging er aanvankelijk vanuit dat Steven S. epo verkocht aan mensen in het wielermilieu.

Later bleek die veronderstelling niet te kloppen, maar de speurders vonden wel anabolica bij de man. Het dossier werd afgesplitst van het dopingdossier en Steven S. werd afzonderlijk vervolgd net als Gino V. uit Westerlo. Ook bij die laatste werden anabolica gevonden. Steven S. kreeg een werkstraf van 60 uren. Gino V. kreeg opschorting van straf.
Meer nieuws uit de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio