Verpleger misbruikte patiënten

Print
Antwerpen - Een voormalige verpleger van het Stuivenbergziekenhuis mag nooit meer in de medische sector aan de slag. Dat opmerkelijk verbod koppelde de rechter aan de opschorting van straf voor een verpleger die bekende dat hij patiënten seksueel misbruikte.
BR>
Een vrouw diende begin dit jaar een klacht in tegen verpleger Marco T. wegens verkrachting. Op 7 januari werd zij onwel en binnengebracht op de spoedafdeling van het Stuivenbergziekenhuis. Eens helemaal terug bij bewustzijn ontdekte de patiënte dat de verpleger haar seksueel had misbruikt. De man gaf tijdens het onderzoek toe dat hij in het verleden al meermaals vrouwen die onder invloed in het ziekenhuis werden binnengebracht, had bepoteld. Een psychiatrisch onderzoek toonde aan dat de verpleger schuldinzicht heeft en al begon met het volgen van een therapie voor daders van seksueel geweld.

De rechter verleende hem de opschorting, op voorwaarde dat hij de behandeling voortzet en opnieuw werk zoekt. Hij mag nooit meer aan de slag in de medische sector. Het slachtoffer kreeg 2.500 euro schadevergoeding toegewezen.

.

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio