Overvaller juwelier weer aangehouden

De onderzoeksrechter in Dendermonde heeft de 30-jarige Tomas P. aangehouden op verdenking van zo'n dertig zware diefstallen.

BR>

De Litouwer ontsnapte op 19 augustus 2006 samen met 27 andere gedetineerden uit de gevangenis van Dendermonde. Daarna was hij in november vorig jaar betrokken bij de overval op juwelier Dirk Verlinden in Brecht en ook bij de diefstal van minstens achttien wagens. P. werd op 7 februari opnieuw geklist in Antwerpen. Toen had hij het wapen op zak waarmee werd geschoten bij de Brechtse hold-up.

"In zijn toenmalige studio werden voorwerpen aangetroffen afkomstig van zware diefstallen", zegt parketwoordvoerder Theo Byl. "Dit leverde bijkomende bezwarende elementen op over feiten die hij pleegde na zijn ontsnapping. Verder onderzoek en huiszoekingen op 7 juni, onder meer in het dominicanenklooster aan de Provinciestraat/Ploegstraat in Antwerpen leverden voldoende elementen op om de aanhouding van de betrokkene te vragen voor een dertigtal zware vermogensdelicten."Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio