Bareel weert sluipverkeer uit Klaverbladdreef

Sluipverkeer kan niet langer gebruik maken van de Klaverbladdreef om de drukke A12-Boomsesteenweg te vermijden. Een stevige bareel sluit de groene landweg af, die Hoboken met Aartselaar verbindt. Zo blijft een landelijk stukje Wilrijk het exclusief paradijs voor fietsers en wandelaars.

jmartynowski

BR>

Districtsschepen van Mobiliteit Johan Peeters (sp.a) kwam woensdag eigenhandig de dreef afsluiten. Hij maakte daarmee een einde aan de jarenlange mistoestand dat automobilisten de aangebrachte signalisatie die een doorlopende straat aangeeft, negeerden. Dit tot ergernis van fietsers en wandelaars. Eerder al was de dreef op dezelfde plaats afgesloten door een houten bareel, maar die werd gewoon doormidden gezaagd zodat sluipverkeer opnieuw vrij spel kreeg.

"Benieuwd hoelang deze stevige constructie stand zal houden", zegt Peeters. "Graaf Moretus van kasteel Klaverblad, enkele pachters die hun grond met de tractor moeten bewerken en de postman die zijn ronde maakt met de auto beschikken over een sleutel. Maar telkens zij de bareel openen, moeten ze hem ook sluiten. Dat is een bindende afspraak. Als blijkt dat daar geen gevolg aan wordt gegeven, plaatsen we een definitieve afsluiting en moet iedereen rondrijden langs de Boomsesteenweg."

DOEN! in Antwerpen

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio