Zieke kinderen dromen weg met Simon & Odil

Print
Antwerpen - Om de dagelijkse sleur van zieke kinderen te doorbreken werkte Marijke Umans een muzikale voorstelling uit rond het boekje Schots en Scheef. Vanuit hun ziekenhuisbed neemt ze de kinderen mee op reis naar de droomwereld van Simon & Odil.
BR>
De Antwerpse Marijke Umans (33) zingt, acteert en doceert. Gedreven werkt ze programma's uit voor en met kinderen en jongeren. "Ik heb de vzw Roodvonk opgericht omdat ik kinderen wil besmetten met mijn artistieke virus."

Marijke werkte een speels toneelstuk uit op basis van Schots en Scheef, het eerste nummer van de avonturen van Simon & Odil. "Wouter De Belder zorgt voor de instrumentale ondersteuning van de veertig minuten durende opvoering. De veelzijdige muzikant wisselt moeiteloos gitaar en viool af, al dan niet in combinatie met zang." De vertoningen worden gefinancierd door de vzw 4Kids, de initiatiefnemers achter Simon & Odil, en zijn dus volledig gratis voor de deelnemende kinderziekenhuizen en de kinderen.

Marijke speelt Simon. "De jongen van negen heeft 'beestjes in zijn lijf' en moet veel rusten. Hij verveelt zich en mist zijn klasgenootjes. In het begin van de voorstelling ligt het patiëntje te suffen in zijn ziekenhuisbed. Het eerste liedje heet dan ook 't Is hier zo saai. Odil de superlieve krokodil is Simons knuffel en houdt van koekjes. Wanneer Simon met de luchtballon naar Schotland wil reizen, blijkt dat Odil hoogtevrees heeft. De kroko heeft dan wel een grote bek, maar ook een heel klein hartje."

Vijftien kids en enkele ouders en grootouders woonden de opvoering in het Antwerpse Konigin Paola Kinderziekenhuis bij. Het publiek keek aandachtig toe en na de vertoning kregen alle kinderen het boekje Schots en Scheef. Het duo treedt nog de hele zomer op in Belgische kinderziekenhuizen.

.

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio