Stadswachters belonen met duim

Print
Hemiksem - De twee stadswachters die sinds een vijftal maanden in Hemiksem op pad zijn, zijn er niet alleen op uit om sluikstorten en het achterlaten van hondenpoep te bestraffen. Als ze inwoners opmerken die het wel volgens het boekje doen, belonen ze die met een leuke gadget.
BR>
Voorbeeldige burgers krijgen een antistressbal in de vorm van een opgestoken duim. "Daarmee willen we als gemeentebestuur onze dankbaarheid uiten en aantonen dat het ons te doen is om een propere gemeente en niet alleen louter om het bestraffen", zegt schepen van Communicatie Luc Bouckaert (CD&V/N-VA). De stadswachters hebben zo toch al een tiental 'duimen' mogen uitdelen.

In de meeste Rupelgemeenten werd met ingang van dit jaar een aantal stadswachters op de baan gestuurd, die vooral waken over sluikstorten, hondenpoep en wildplakken. In Hemiksem gaan ze ook het parkeerverbod om de straten te vegen na. "De eerste keer krijgen de overtreders een waarschuwing, daarna wordt een sanctie uitgeschreven. Sinds de start hebben de stadswachters dat al een vijftiental keren moeten doen", aldus Luc Bouckaert.

De stadswachters focussen op probleemplaatsen, zoals de weide in de Callebeekstraat. Nochtans staan daar met drie exemplaren op 300 meter genoeg vuilnisbakjes, zegt de schepen in antwoord op een vraag van Vlaams Belang. Het gaat dus vooral ook om goede wil.
Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio