Pragatown Festival staat er volgend jaar weer

Print
Herselt - Hoewel er even voor werd gevreesd, wordt het Pragatown Festival niet opgedoekt. Ondanks twee tegenvallende edities en een financiële put beslisten de organisatoren om het openluchtfestival nog een kans te geven. "Al moeten we nog bekijken of het niet kleinschaliger moet", zegt het Pragatown-comité.
BR>
Ondanks ijzersterke affiches kon geen van de twee vorige Pragatown-edities een massa volk op de been brengen. Het eerste festival, met naamgever Praga Khan als absolute topact, regende uit. De organisatoren hadden toen gehoopt op 6.000 toeschouwers, slechts de helft kwam opdagen. Een opdoffer, maar met Scala vertoonde de tweede affiche opnieuw een klepper van wereldformaat. Maar alweer kon het niet baten. Bij het afsluitende optreden van het meisjeskoor stonden nog geen 1.500 mensen op het dorpsplein, opnieuw de helft van het gehoopte aantal.

"Het eerste festival was financieel een nul-operatie. Bij de tweede editie maakten we zelfs verlies. We moeten nog bekijken hoe we die put kunnen dichten, maar na lang beraad hebben alle tien leden van het organiserende Pragatown- comité beslist om er toch nog een derde keer voluit voor te gaan", klinkt het bij Wim Bos, een van de organisatoren.

Plannen

"We hebben nu al grootse plannen, maar als de sponsors niet meewillen, kan het zijn dat we alles wat kleinschaliger moeten zien. Ook de datum wordt nog bekeken. Mogelijk verschuiven we het festival naar een later moment."

Wat er fout is gegaan, blijft een vraagteken. Ook bij het Pragatown-comité brandt die vraag op ieders lippen. "Waren er die week te veel andere evenementen in de regio? Of vallen de groepen niet in de smaak? We hebben er veel over nagedacht, maar niemand kan er echt een zinnig antwoord op geven. Het ergste aan de hele situatie is dat we alle mensen die hebben meegewerkt niets kunnen geven voor hun inzet. Hopelijk kunnen we hen nog een derde keer motiveren, want zonder hen lukt het niet."

Evi HERMANS
Meer nieuws uit de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio