Andersvaliden baas over foor

Meer dan 1.500 andersvaliden en hun begeleiders waren donderdagmiddag baas over de Sinksenfoor. Ze konden gratis en onbeperkt genieten van de vele attracties. Nadien mochten ze hun vingers aflikken bij een pak smoutebollen.

jmartynowski

BR>

De dag voor andersvalide kinderen en volwassenen is een jaarlijks initiatief van de kermiskramers. "Elk jaar nodigen de foorkramers alle instellingen uit Antwerpen en directe omgeving uit voor een middagje plezier op de Sinksenfoor", vertelt Fred Azaert, coördinator van de Antwerpse foren. "Dit jaar ontvingen we 48 instellingen. Dat betekent zo'n 1.600 andersvaliden en nog eens 573 begeleiders. Ze mochten allemaal de hele namiddag gratis en onbeperkt op alle attracties. Nadien werden ze getrakteerd op smoutebollen en een cola."

Overal waren lachende gezichten en zwaaiende handen te zien. "Ik wil in de boomstammen zitten", roept Rita enthousiast. Haar begeleiders van vzw Leef uit Ranst beloven haar dat alle attracties aan bod zullen komen. "Iedereen kijkt elk jaar opnieuw uit naar deze dag. Nadien praten ze er nog lang over na."

Wat verderop heeft Nathalie er net een ritje in de Polyp opzitten. "Het was heel leuk. Ik wil nog eens!" Ook de botsauto's vallen in de smaak. "Het is heel plezant om rond te rijden met de auto's en te botsen", glundert Paquita. Alle deelnemers kijken alvast uit naar volgend jaar voor een nieuwe dag op de Antwerpse Sinksenfoor.

DOEN! in Antwerpen

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio