Hevig onweer zet straten blank

Een zwaar onweer heeft donderdag in de vooravond heel wat straten en pleintjes onder water gezet. Dat was het geval in Willebroek, Boom, Puurs, Mechelen, Boortmeerbeek en Hever.

jmartynowski

BR>

In Hever werd vooral de woonwijk aan de Irislaan en de Mimosalaan zwaar getroffen. De riolen konden de watermassa niet aan. De brandweer kreeg een zeventigtal oproepen en diende kelders leeg te pompen en woningen met zandzakken te beveiligen.

In Boortmeerbeek liepen langs de Leuvensesteenweg verschillende winkels onder water. Ook hier moest de brandweer met pompen de toestand onder controle houden. De brandweer van Boom werd voor de zoveelste keer opgeroepen naar de industriezone, waar de loskade van de beschutte werkplaats Imsir blank stond. De brandweer kon met zandzakjes verhinderen dat het water in de werkplaats liep. Ook de speelplaats van O.L.Vrouw-Presentatie aan de Bassinstraat, de Blauwe Pan en de Plantsoenstraat (Noeveren) kwamen onder water te staan. De brandweer van Boom moest ook een zeil spannen over een woning in de Begijnenbossen, waar dakwerkzaamheden bezig waren toen de zware regen viel.

In Willebroek liepen de Boomsesteenweg en de Hoeikensstraat onder. Ook de Schoolstraat en de Dwarsdijk overstroomden omdat een beek buiten haar oevers was getreden. In Puurs was er overlast in het gemeentemagazijn in de Lichterstraat en aan het Bloemhof in deelgemeente Ruisbroek. Ten slotte was er nog een honderdtal klachten in Mechelen, onder meer uit de buurt van de Zoutwerf.

DOEN! in Antwerpen

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio