Zwevende rotonde wellicht niet haalbaar

Print
Sint-Niklaas - Op 3 juli neemt de Gemeentelijke Begeleidingscommissie een definitieve keuze voor de inrichting van de oostelijke ringweg. Nu al wordt duidelijk dat de zwevende rotonde boven de E17 wellicht niet haalbaar is. Aan de N70 in Sint-Niklaas zal de oostelijke ringweg uitlopen in een rotonde.
BR>
De Gemeentelijke Begeleidingscommissie, waarin Sint-Niklaas, Temse, de provincie, het Vlaams gewest en de NMBS vertegenwoordigd zijn, moet begin juli haar huiswerk klaar hebben voor de definitieve conceptnota van de oostelijke ringweg. Die zal de E17 verbinden met de ring in Sint-Niklaas. In augustus gaat die nota naar een onafhankelijke auditor, die advies moet geven aan het Vlaams gewest over de (financiële) haalbaarheid.

Donderdag kwam de commissie een voorlaatste keer samen. De drie knelpunten die nog overbleven, zijn niet helemaal weggewerkt. Alleen de aansluiting van de nieuwe ringweg op de N70 in Sint-Niklaas is al zo goed als rond. Op het huidige viaduct aan Unigro komt een grote rotonde. Voor de zwakke weggebruikers komen er kleine tunneltjes die een veilige oversteek van het drukke verkeersknooppunt moeten garanderen.

Het nieuwe afrittencomplex op de E17 is een moeilijker geval. Eerder deze week liet Temse al uitschijnen dat het zonder meer voor een zwevende rotonde is boven de E17. Dat maakt, in tegenstelling tot een gedeeltelijk klaverblad, de ontsluiting van de TTS-industriezone volledig. Met een klaverblad is TTS maar eenzijdig ontsloten in de richting van Antwerpen en niet naar Gent. Het is echter bijna zeker dat die zwevende rotonde er niet komt. Het studiebureau gaat de komende weken nog een aantal details uitwerken, maar de zwevende rotonde zou op technisch vlak te veel nadelen hebben. Pas op 3 juli wordt er evenwel een definitieve keuze gemaakt.

De inrichting van het verkeersknooppunt aan de Damstraat voor zwakke weggebruikers staat ook nog niet helemaal op punt. De aanleg van de oostelijke ringweg start wellicht begin 2010.

JoVe
MEER NIEUWS UIT HET WAASLAND

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio