Dieven weg met laptops

De bosgroepen Kempense Heuvelrug en Noorderkempen kregen gisterennacht ongewenst bezoek. Inbrekers forceerden het slot van het kantoor, en gingen met drie laptops aan de haal. In de vaste computers toonden ze geen interesse.

BR>

De administratie van de Bosgroep Kempense Heuvelrug en de Bosgroep Noorderkempen verhuisde eind vorig jaar naar een gebouw langs de Lichtaartsebaan in Kasterlee, op de rand van het provinciaal domein Hoge Mouw. Een bosgroep is een samenwerkingsverband tussen openbare en privé-boseigenaars. De medewerkers van een bosgroep helpen de eigenaars met het beheer van de bossen.

Coördinator Stef Vanlommel van de Bosgroep Kempense Heuvelrug deed donderdag om 8.30u een akelige ontdekking in het kantoor. Dieven hadden de nacht voordien het gebouw doorzocht. Ze verdwenen met drie laptops van het personeel.

Geforceerd

"Ik merkte eerst dat de deur van de kelder en de deur van de ijskast open stonden, wat niet normaal is", vertelt Stef Vanlommel. "Daarna zag ik dat alle kasten in het kantoor waren opengetrokken. De drie laptops waren ook gestolen. De dieven knipten de stalen kabel waarmee de computers vasthingen gewoon door."

De daders forceerden een slot langs de voordeur om binnen te geraken. Een ploeg van de politie van de regio Turnhout kwam ter plaatse om de inbraak te onderzoeken. "Het is heel zelden dat hier drie laptops aanwezig zijn. Normaal nemen we de computers mee naar huis", vervolgt Stef Vanlommel. "We gebruiken de laptops vooral voor het geven van presentaties aan gemeentebesturen en aan bos- eigenaars. Op zich zijn we niet veel gegevens kwijt. Gelukkig beschikken we over een degelijke backup." De vaste computers van het administratief personeel lieten de inbrekers onaangeroerd.

Getuigen met nuttige informatie over de inbraak kunnen de politie contacteren op onderstaand nummer.

Bart VAN DEN LANGENBERGH

Meer nieuws uit de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio