Caffènation biedt veel meer dan een bakje troost

Print
Antwerpen - Rob Bergmans van Caffèna­tion is een van de barristapio­niers in Antwerpen. Barrista's zijn de meester-koffiezetters uit de Ita­liaanse espressocultuur. "En ik was een van de meubelstukken van de originele Caffènation", lacht Dieter Homburg van de nieuwe vestiging op de Oever bij de Hoogstraat.
BR>
De kernwoorden blijven onveranderd java, jazz en juices. De koffiecultuur in België neemt nog geen hoge vlucht zoals in de Verenigde Staten of Australië, maar de tijden zijn aan het veranderen. "De koffiecultuur in Australië is fantastisch. Elke belangrijke straat heeft twintig koffiehuizen die weten hoe ze een espresso moeten maken. Barrista's zijn daar even beroemd als topchefs hier. Ik raakte verslaafd aan de koffie die Rob maakt. Als je die proeft, wil je de zwarte thee die anderen voor koffie laten doorgaan, niet meer. Rob is werkelijk fanatiek in het bereiden van espresso's. Ik moest eerst dikke boeken bestuderen voor ik zelfs maar in de buurt van de espressomachine mocht komen", zegt Dieter Homburg.

De kaart van de tweede vestiging van Caffènation verschilt niet van de originele. Espresso's, thee en sapjes vormen de hoofdmoot. Het valt Homburg wel op dat ook meer exotische koffierecepten goed beginnen te verkopen. "We hebben bijvoorbeeld een koffie die Iced Crunch heet. Het is een gekoelde mochaccino met ijsroom en Maltesers die het onverwacht goed doet." De Iced Crunch kost 3,20 euro, een iced tea 2,30 euro.

Caffènation is alle dagen open. "We moeten wel. Als een koffieverslaafde zijn portie niet krijgt, is hij in staat de toegang tot het pand te forceren".8PHa

Caffènation, Oever 18, Antwerpen. Alle dagen open van 11 tot 18u, zondag vanaf 12u.

.

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio