"De overvaller richtte een wapen op mijn hoofd"

Print
Bonheiden - Een gemaskerde en gewapende man heeft donderdag kort voor de middag een overval gepleegd op Lectuur & Co, de krantenwinkel in het centrum van Rijmenam (Bonheiden). "Alles uit de kas, zei hij. Dat doet toch vies", zegt uitbater Marc Swinnen.
BR>
Marc Swinnen was woensdag rond 11u zijn stock sigaretten aan het aanvullen toen de overvaller zijn zaak aan het Gemeenteplein binnen wandelde. "Ik draaide mij om en plots stond er iemand met een revolver voor mijn neus. Hij richtte het wapen op mijn hoofd en hij dwong me de kassa leeg te maken, wat ik meteen deed", vertelt Marc. Een grote som geld maakte de gangster niet buit. "Ik had zo'n 125 euro in de kassa. Dat vond hij duidelijk niet genoeg, want hij zei: nog! Waarop ik hem in een reflex mijn lege lade toonde."

Met een list bereidde de overvaller zijn vlucht voor. "Omdat er geen geld meer was, vroeg hij om sigaretten. Maar toen ik mij omdraaide, stoof hij weg. Onmiddellijk daarna heb ik de politie gebeld. Het nummer hangt in de winkel", zegt Marc. Vijf minuten later was de eerste patrouille van de politiezone Bodukap al ter plaatse. "Nog geen tien minuten later stonden hier al vier combi's voor mijn deur. Ze wilden zelfs een speurhond inzetten, maar die moest nog van Leopoldsburg komen." De grote klopjacht die de politie organiseerde, leverde uiteindelijk niks op. Voor Marc Swinnen is het de eerste keer dat hij het slachtoffer is van een overval. "Ik heb al 25 jaar een krantenzaak in Rijmenam. Eerst aan de Lange Dreef en sinds maart vorig jaar aan het Gemeenteplein."

Sven VAN HAEZENDONCK
Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio