Stijn wordt geen senator

Stijn Bohez, een student Politieke Wetenschappen uit Turnhout, kreeg zondag 429 stemmen achter zijn naam. Hij was een van de opvolgers op de lijst STIJN. "Dat waren 429 stemmen te veel", zegt Stijn.

jmartynowski

BR>

"Ik wil helemaal niet in de politiek stappen", zegt Stijn Bohez, die zich probeert voor te bereiden op zijn examens. "Stijn

Tormans, een journalist van Knack, contacteerde me voor zijn experiment. Tormans wilde zonder programma deelnemen aan de senaatsverkiezingen met een eenmanslijst. Maar ook zo'n lijst heeft zes opvolgers nodig. Voor de mannelijke opvolgers wilde hij Stijnen hebben."

Stijn Bohez heeft dus niet de ambitie om senator te worden. "Ik heb voorlopig geen politieke ambities", zegt de student die vorig jaar aan de wieg stond van BINK, een politieke jongerenbeweging die ei zo na had deelgenomen aan de gemeenteraadsverkiezingen. "Ik geef wel toe dat politiek me boeit, maar op dit ogenblik ben ik vooral met de jeugdraad bezig. Ik denk dat ik daarom best politiek neutraal blijf."

Stijn Bohez was verrast dat hij toch 429 stemmen achter zijn naam kreeg. "Ik had tegen niemand gezegd dat ik zou opkomen. En tegen de tien of vijftien mensen die het wel wisten, heb ik gezegd dat ze zeker niet op mij mochten stemmen, want dat zou niet zinvol zijn geweest. Het was enkel mijn bedoeling om het project te doen slagen. Nu ik er over nadenk, eigenlijk vind ik het zelfs erg dat zo'n project zoveel stemmen haalt."

Meer nieuws uit de Kempen

citta Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio