Doodrijder Merksem riskeert levenslang rijverbod

De 38-jarige Danny V.d.B. uit Merksem, die in mei 2005 vluchtmisdrijf pleegde nadat hij op de Bredabaan een aanrijding met dodelijke afloop had veroorzaakt, is maandag voor de correctionele rechtbank in Antwerpen verschenen.

Belga

Hij ging in beroep tegen zijn veroordeling tot vier jaar cel, waarvan drie jaar effectief, en een levenslang rijverbod. Het openbaar ministerie vroeg de bevestiging van het vonnis.

Het ongeval gebeurde op 1 mei 2005 op de Bredabaan in Merksem. Brigitte Rummens en haar partner Amse Scherphuis uit Sint-Lenaerts stonden met hun motoren voor het rode licht te wachten. Op de rijstrook om rechtsaf de Broeder Frederikstraat in te slaan, bevond zich een zwarte Mercedes 230 Coupé met luide muziek van André Hazes. Aan het stuur zat de beklaagde, met naast zich zijn echtgenote.

Toen het licht op groen sprong, gaf Danny flink gas en reed hij in plaats van af te slaan gewoon rechtdoor. Hij wilde voor de Volkswagen Passat en de motor van het slachtoffer de trechtervormig wegversmalling inrijden, maar reed daarbij Brigitte aan. Ze verloor haar evenwicht en kwam ongelukkig ten val op de naastgelegen trambedding. Ze brak haar sleutelbeen, wat een interne bloeding veroorzaakte en haar fataal werd.

Danny pleegde vluchtmisdrijf. Twee dagen later meldden Danny en zijn echtgenote zich bij de politie. Ze beweerden dat ze het ongeluk vanuit hun achteruitkijkspiegel hadden zien gebeuren. Op hun auto, die inmiddels een andere nummerplaat droeg, werd echter een kras aangetroffen die overeenkwam met de bluts in de zadeltas van Brigittes motor.

DOEN! in Antwerpen

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio