Parket in beroep tegen vijf veroordeelden Visa-affaire

In de drie dossiers rond verduistering van overheidsgelden, waarvan de kredietkaartenfraude de meest in het oog springende is, hebben vijf van de zeven veroordeelden beroep aangetekend. Het Antwerpse parket tekende op zijn beurt beroep aan tegen het vijftal.

Belga

Dat betekent dat alleen voor de geschorste stadsontvanger Roger Bekaert en zijn vrouw en kabinetschef Dianne Heyrman de veroordeling definitief wordt.

Bekaert, die een jaar cel met uitstel en 5.000 euro boete kreeg, en Heyrman, veroordeeld tot een werkstraf van 60 uren en 2.500 euro boete, beslisten om te berusten in het vonnis. De vijf anderen veroordeelden doen dat niet.

Het gaat om voormalig stadssecretaris Fred Nolf, die twee jaar effectief kreeg, een boete van 5.000 euro en een ontzetting uit de rechten voor tien jaar. Ook zijn kabinetschef Nadia Andries, adjunct-stadsontvanger Freddy Vandekerckhove en aannemer Etienne O. (Orens) gaan in beroep tegen hun veroordeling tot zes maanden met uitstel en een boete van 2.500 euro. De laatste in het rijtje is Eddy Den Hondt, de vroegere directeur van de Antwerpse politieschool Potva, die een maand met uitstel kreeg en 130 euro boete.

De stad Antwerpen en de vzw Potva, die zich burgerlijke partij hadden gesteld tegen Den Hondt, tekenden op hun beurt beroep aan tegen hem. Hetzelfde geldt voor de stad Antwerpen en de vzw's Soma en Telepolis. Zij gaan in beroep tegen Nolf, Andries, Vandekerckhove en Orens.

DOEN! in Antwerpen

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio