Pioen dit jaar supermooi

Pioenen zijn echt imposante bloemen, die in elk interieur passen. Met een aangepaste vaas zijn ze zowel in een trendy als in een klassieke kamer op hun plaats. Er zijn zowel dubbele als enkele variëteiten, in subtiele tere kleuren als lichtroze of met spetterende tinten als fuchsia.

ksleurs

BR>

Kenmerken:

*

Geur:

Niet alle pioenen geuren, maar de varieteiten die een aroma hebben, geuren zeer subtiel en zeker niet storend. Pioenen kunnen dus zonder probleem op een eettafel of in een ziekenhuiskamer worden gezet.

*

Kleur:

De lichtroze pioenroos ®Sarah Bernhardt is de meest populaire, maar er zijn een tiental kleuren beschikbaar. Hoe zeldzamer de kleur, hoe duurder de bloem. Dure kleuren zijn lila, geel en karmijnrood. Vaak zijn deze varieteiten enkel op bestelling verkrijgbaar.

*

Vaas:

Een pioen heeft lange stengels, soms tot 65 cm. Omdat het zo'n imposante bloemen zijn, kan u ze makkelijk solitair in een hoge slanke vaas zetten.

Wil u een bos pioenen in een lagere vaas, gebruik dan deze truc: halveer de bloemstengels en stop het stuk dat u hebt afgeknipt mee in het boeket. Zo hebben de bloemen meer steun en oogt het boeket ook veel voller.

De stevige satijnglanzende bladeren van de pioen mogen mee onder water staan, zij vervuilen het vaaswater niet. In een glazen vaas geeft dit een mooi effect. Tien centimeter vaaswater is voldoende, maar vul het geregeld aan, want pioenen zijn gulzige drinkers.

*

Houdbaarheid:

Deze bloemen blijven ongeveer tien dagen tot twee weken mooi.

*

Tips bij aankoop:

Als u een boeket pioenen koopt, mag de bloemknop niet te hard zijn, en de bloemkleur moet al zichtbaar zijn. Op de groene schutbladeren zit een kleefstof, waardoor de knop soms wat moeilijker opengaat. Dan mag u (voorzichtig) een handje helpen. De stengel van een pioen moet hard en recht zijn. Uiteraard moet u geen bloemen kopen met hangende bloemknoppen. Die krijgt u in een vaas nooit meer goed.

*

Beschikbaarheid:

Pioenen zijn slechts heel kort op de markt. Profiteer er nu van, want het seizoen duurt maar een goeie maand.

*

Richtprijs:

Voor een goede kwaliteit van bloemen loopt de prijs van een pioen op van 0,75 euro tot 1,50 euro per stuk in het hoogseizoen. Doorgaans worden pioenen verkocht in boeketten van vijf of tien stuks. De zeer exclusieve kleuren kunnen tot vier euro per bloem kosten.

*

Land van herkomst:

Pioenrozen worden in Nederland in volle grond gekweekt, soms onder plastic tunnels. Zaterdag 9 en zondag 10 juni 2007 21 Pioenen zijn echt imposante bloemen, die in elk interieur passen. Met een aangepaste vaas zijn ze zowel in een trendy als in een klassieke kamer op hun plaats. Er zijn zowel dubbele als enkele varieteiten, in subtiele tere kleuren als lichtroze of met spetterende tinten als fuchsia.

Nu in het nieuws