Michel opnieuw aan de slag als EU-commisasris

Eurocommissaris voor Ontwikkeling en Humanitaire Hulp Louis Michel heeft maandag zijn werk in de Europese Commissie hervat. Het Belgische lid van de Commissie blijft de ontwikkelingen in België niettemin "met een waakzaam oog" volgen, zo verklaarde zijn woordvoerder Amadeu Altafaj Tardio.

Belga

Louis Michel verscheen maandagochtend opnieuw in het Berlaymontgebouw van de Commissie en hervatte zijn werkzaamheden. Dinsdag heeft hij een afspraak met Robert Zoellick, de kandidaat voor het voorzitterschap van de Wereldbank. Maar, zo voegde de woordvoerder van Michel eraan toe, "het is normaal dat de commissaris intussen zeer waakzaam blijft voor wat er in België gebeurt".

Michel nam de voorbije maand politiek verlof om deel te nemen aan de verkiezingscampagne en sloot een terugkeer naar de Belgische politiek niet uit. Hij haalde meer dan 230.000 voorkeursstemmen en zijn liberale partij MR won de stembusgang in het Franstalige landsgedeelte. "De situatie is zeer open", reageerde de woordvoerder op de vraag of deze ontwikkelingen de situatie van Michel hebben beïnvloed.

Volgens de woordvoerder heeft Michel nog niet met Commissievoorzitter José Manuel Barroso gesproken. Wel gaat hij ervan uit dat de situatie van Michel op zeker moment besproken zal worden. Normaliter ontmoeten Barroso en Michel elkaar woensdag op de wekelijkse bijeenkomst van het college van commissarissen.

Nu in het nieuws