Jongen die vriendin prostitueerde krijgt celstraf met uitstel

De correctionele rechtbank van Antwerpen heeft de 19-jarige Abdelhalim M. maandag veroordeeld tot een celstraf van een jaar met uitstel. De 'loverboy' had een 15-jarig meisje uit Borgerhout zodanig gemanipuleerd dat ze zich voor hem prostitueerde via de datingsites van TMF en VT4. Een tweede beklaagde, die het meisje hielp bij haar prostitutiewerk, kreeg daarvoor twaalf maanden met uitstel.

Belga

Abdelhalim M. leerde het meisje in de kerstperiode van 2005 kennen via een chatsessie. De puber werd smoorverliefd op hem. Ze gaf hem geld dat ze van haar ouders en grootouders stal zodat hij zich allerlei luxeproducten kon aanschaffen.

Als ze niet met geld over de brug bleef komen, zou hij hun relatie beëindigen. Toen haar vriendje een wagen wilde, begon ze zich te prostitueren.

Tweede beklaagde Said E.H. stelde het appartement van zijn zus in Merksem ter beschikking voor haar rendez-voustjes. De klanten ronselde hij via de datingsites van TMF en VT4. Ze ontving zes klanten per dag, die ze 150 euro per uur moest aanrekenen.

Said ontving daarvan 30 procent, de rest belandde in de zakken van Abdelhalim. In totaal overhandigde ze hen zo'n 2.700 euro.

Toen ze via een klant werk vond in een massagesalon, verbrak ze het contact met Said. Uit wraak vertelde hij haar moeder waar ze zich allemaal mee bezig hield. Op 30 augustus vorig jaar diende de moeder klacht in.

De rechtbank vond het voldoende bewezen dat Abdelhalim en Said zich schuldig maakten aan pooierschap en aanranding van de eerbaarheid van een minderjarige. Beiden geven toe dat ze seks met haar hadden, maar beweerden dat ze niet wisten dat ze maar 15 was. De rechtbank hechtte daar weinig geloof aan en verweet hen dat ze schaamteloos misbruik hadden gemaakt van de naïviteit en de prille verliefdheid van een tiener.

Gezien hun jonge leeftijd en gunstig strafrechtelijk verleden, legde de rechtbank celstraffen met uitstel op. Abdelhalim werd verder nog veroordeeld tot een boete van 5.500 euro, waarvan 825 euro effectief. Said kreeg eveneens een boete van 5.500 euro opgelegd, waarvan 550 euro effectief.

De rechtbank verklaarde tevens een bedrag van 1.800 euro aan prostitutie-inkomsten verbeurd en kende het geld toe aan het meisje.

DOEN! in Antwerpen

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio