"Paars loopt op laatste benen"

Op de kaaien in Antwerpen heeft het kartel CD&V/N-VA vrijdagavond de slotmeeting van zijn verkiezingscampagne gehouden. In een toespraak pepte CD&V-boegbeeld Yves Leterme de troepen nog eens op voor de laatste campagneuren.

Belga

Het kartel is zelfverzekerd. "Paars loopt op zijn laatste benen", zei Leterme. De meeting lokte niet heel veel volk naar Antwerpen. De hangar op de Scheldekaaien waar de bijeenkomst plaatsvond was verre van volgelopen. Het opgekomen publiek volgde op een scherm de Canvas-uitzending over CD&V/N-VA. Daarna werden alle kandidaten van de Senaatslijst nog eens opgevoerd.

Daarna was het voor de militanten een tijdje wachten op Senaatslijsttrekker Leterme. Rond kwart na tien vuurde die zijn troepen nog één keer aan. Volgens Leterme zeggen de mensen in de straat zelf dat het "tijd is voor verandering" en dat ze genoeg hebben van de "gebroken beloftes" van paars. CD&V/N-VA voert de peilingen ruim aan en zit vol zelfvertrouwen. "Ik denk dat u zelf merkt dat de wind goed zit", zei Leterme.

Nu in het nieuws