Ook Balen kondigt rampenplan af

Na Geel, Meerhout en Laakdal heeft nu ook de gemeente Balen in de Antwerpse Kempen het gemeentelijke rampenplan afgekondigd. De burgemeester krijgt hierdoor meer mogelijkheden om middelen in te zetten in de bestrijding. Dat meldt Bart Boets, communicatieambtenaar van de gemeente.

Belga

In Balen kunnen ze de toestand zelf nog nauwelijks aan. Donderdagavond waren er een honderdtal meldingen binnengekomen. Verschillende daarvan hebben betrekking op grotere gebieden, zoals het natuurgebied De Most en de kanaaldijken.

Sinds maandag werden er al een veertigtal haarden verwijderd. Vier ploegen van de groendienst, de technische dienst en de brandweer zijn continu bezig met de bestrijding van processierupsen. Zij zullen nu ook bijstand krijgen van de civiele bescherming. Maar ook daar zit men met een wachtlijst.

Net als Geel, Meerhout en Laakdal stelt ook de gemeente Balen een officiële vraag aan de provincie voor een snelle en efficiÙnte ondersteuning. Door de afkondiging van een provinciaal rampenplan zoals in Limburg, zouden immers bijkomende middelen en manschappen kunnen worden ingezet. Balen, als grensgemeente van Limburg, dringt hier extra op aan.

Meer nieuws uit de Kempen

DOEN! in de Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio