Raadkamer wil 3 verdachten dodelijke steekpartij Antwerpen vrijlaten

De raadkamer in Antwerpen wil drie van de vier verdachten vrijlaten in de zaak rond de dodelijke steek- en schietpartij van afgelopen weekend in Antwerpen. Het parket heeft wel nog tot morgen/vrijdag de tijd om in beroep te gaan.

Belga

De 28-jarige Yassine C. werd zaterdag dood aangetroffen in de Marnixstraat. Hij was betrokken bij een schiet- en steekpartij in een nabijgelegen huis in de Lange Dijkstraat. Daar werden ook Mohamed M. en Missian E. zwaargewond aangetroffen. De politie vond nog een derde zwaargewonde, Fouad A., vlakbij het huis van het overleden slachtoffer aan het Monseigneur Van Goethemplein.

De onderzoeksrechter hield de drie gewonden aan op verdenking van moord. Later werd ook nog Hamsa C., neef van Yassine, aangehouden.

Meester Johan Platteau, die voor Mohamed optreedt, stelde dat zijn cliÙnt en Missian in het huis aan de Lange Dijkstraat overvallen werden door Yassine en Fouad. Die waren via het keldergat de woning binnengedrongen. Ze eisten geld en toen ze dat niet kregen, werden Mohamed en Missian geslagen en bedreigd.

"In de schermutseling die daarop volgde, kreeg Mohamed een kogel in de knie. Missian kon het mes van Yassine afpakken en stak hem vervolgens neer", aldus meester Platteau. Yassine probeerde zich nog uit de voeten te maken, maar zakte ineen in de Marnixstraat. Fouad raakte nog tot aan de woning van het overleden slachtoffer. Later bleek dat neef Hamsa als chauffeur had opgetreden voor Yassine en Fouad.

De raadkamer bevestigde donderdag de aanhouding van Fouad. De drie anderen mogen wat de raadkamer betreft, worden vrijgelaten. Het parket heeft nog tot morgen/vrijdag de tijd om in beroep te gaan tegen de beslissing van de raadkamer.

DOEN! in Antwerpen

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio