Provinciale Politieschool Antwerpen verhuist naar Ranst

De Provinciale Politieschool Antwerpen (PPA), die vandaag gevestigd is aan de Luchtbal, zal tegen eind 2011 verhuizen naar Ranst.

Belga

Daar zal de PPA op dezelfde site gehuisvest worden als het Provinciaal Instituut voor Brandweer- en Ambulanciersopleiding (PIBA). Het samenbrengen van beide instituten is kostenbesparend en laat anderzijds toe de samenwerking tussen de hulpdiensten in de opleidingen te benadrukken.

De Antwerpse deputatie besliste donderdag om 30 miljoen extra te investeren in de site in Ranst. "De provincie Antwerpen zal na die investering beschikken over één van de meest uitgebouwde opleidingscentra voor hulpdiensten van het land", zegt Bart De Nijn, gedeputeerde bevoegd voor veiligheid.

De provincie nam de politieschool in januari 2006 over van de stad Antwerpen. De gebouwen worden gehuurd van de stad. Omdat de stad zelf plannen heeft met de gebouwen, werd in het huurcontract een jaarlijks stijgende huurprijs voorzien.

"Verder huren was op termijn zeker geen optie", vervolgt De Nijn. "Hoe langer we in Antwerpen blijven, hoe duurder het wordt", aldus de gedeputeerde. Eind 2011 zal de PPA zijn intrek nemen op de site in Ranst.

Tot slot wordt ook de mogelijkheid onderzocht om het politiecommissariaat van de zone ZARA (Zandhoven, Ranst) te integreren in het domein, een operatie waar zowel de gemeente Ranst als gedeputeerde De Nijn voorstander van zijn.

Meer nieuws uit stad en rand

DOEN! in Antwerpen

GVA Mobiliteit - Stad & rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio