Hof van beroep bevestigt vrijspraak ex-vriend Kathleen (K3)

Het hof van beroep in Antwerpen heeft David V., de ex-vriend van Kathleen Aerts van K3, donderdag vrijgesproken voor misbruik van vertrouwen. Het hof bevestigt daarmee zijn eerdere vrijspraak door de correctionele rechtbank van Turnhout.

Belga

David V. (29) uit Geel en Kathleen Aerts (28) uit Westerlo beëindigden in 2003 hun relatie. Kort voor de breuk hadden ze echter bouwplannen laten opstellen voor een woning in Westerlo. Kathleen stelde voor om de bouwgrond over te kopen. In de zomer van 2003 overhandigde ze aan de moeder van David een omslag met daarin 31.294 euro. Haar ex beweert dat hij dat geld nooit gezien heeft en houdt vol dat hij nog wat van haar te goed heeft.

De advocaat van Kathleen diende daarop klacht met burgerlijke partijstelling in wegens misbruik van vertrouwen. Maar die tenlastelegging was eigenlijk niet helemaal van toepassing op de feiten. Haar nieuwe advocaat, meester Jef Vermassen, vroeg daarom een herkwalificatie naar oplichting. Maar zowel de rechtbank van Turnhout als het hof van beroep stelden dat oplichting juridisch gezien een ander feit is. Ze spraken David V. dan ook vrij.

Jef Vermassen liet al weten dat hij morgen/vrijdag opnieuw klacht zal indienen, maar ditmaal voor oplichting. Hij hoopt dat de zaak dan zeer snel opnieuw voor de rechter in Turnhout kan komen.

Meer nieuws uit de Kempen

DOEN! in de Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio