Leerlingen Rozenberg tweede keer naar WK atletiek

De meisjesploeg van Rozenberg SO verdedigt eind juni de Belgische kleuren op het wereldkampioenschap atletiek voor middelbare scholen in het Franse Bordeaux. Twee jaar geleden waren drie van de zes meisjes al present op het wereldkampioenschap in Portugal.

Wim Tubbax

BR>

Zes leerlingen van het vijfde jaar sportwetenschappen van Rozenberg SO wonnen de nationale selectiewedstrijd van de International Schoolsport Federation in Duffel. Bo van Gestel, Jasmien Stevens, Ineke Stevens, Birgit Massagé, Inne Sterckx en Marieke Vervoort behaalden onder meer vier individuele overwinningen.

"Elke school moet een aantal atletiekproeven doen", leggen de jongedames uit. "Voor elke proef verdien je punten. De drie slechtste resultaten worden geschrapt en zo kom je aan de score per school. Door deze zege mogen we nu naar het wereldkampioenschap in Frankrijk."

De overwinning van de Rozenbergschool is zeker geen toeval. Twee jaar geleden waren drie van de zes meisjes al present op het wereldkampioenschap in Portugal. "Dat was heel leuk", blikken ze terug. "We maakten veel plezier. Naast de wedstrijden was er voldoende tijd om naar het strand te gaan of een culturele uitstap te doen. En bovendien keerden we terug naar huis met de bronzen medaille. Dat hadden we zeker niet verwacht."

China

Ondanks hun jeugdige leeftijd beoefenen de meisjes gemiddeld al acht jaar hun favoriete sport en trainen ze drie keer per week. Vier van hen zijn aangesloten bij Vabco Mol, twee zijn lid van AC Herentals.

Het volgende wereldkampioenschap vindt plaats in Bordeaux van 22 tot 27 juni. "We hadden liever naar China gegaan. Bordeaux is niet zo ver, daar kan je altijd nog wel eens naartoe. We kijken er enorm naar uit. Hopelijk kunnen we opnieuw een medaille veroveren. Er nemen achttien landen deel, dat zijn er wel wat meer dan vorige keer. Aan de andere kant zijn we nu de oudste in onze leeftijdscategorie en misschien speelt dat in ons voordeel."

Wim TUBBAX

www.rozenbergmol.be

Meer nieuws uit de Kempen

DOEN! in de Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio