Jonge chef-koks kruipen achter pannen 't Hemelryck

Johan Verhaegen (35) en Carmen Vervynck (37) staan niet langer achter het fornuis van 't Hemelryck in Grobbendonk. Twee ambitieuze chef-koks nemen de potten en pannen over.

Stefan Laenen

BR>

't Hemelryck opende in 2005 de hoteldeuren. Eigenaars Johan Verhaegen en Carmen Vervynck hebben tot hier toe de gerechten voor hun gasten altijd zelf bereid. "Daar komt verandering in. Een hotel runnen is een veeleisende job. Om 6u moet het ontbijt er staan en gasten blijven soms tot 2u ’s nachts zitten. Overdag poetsen we de kamers. Tussendoor koken we, want ons hotel is ook een restaurant. De combinatie werd steeds hectischer", weet Verhaegen.

Het echtpaar besloot de keuken in handen te geven van twee externe koks. De selectie liep uiterst kritisch, want 't Hemelryck draagt kwaliteit hoog in het vaandel. "Alles op onze kaart is kraakvers. Vlees en vis worden dagelijks geleverd, sauzen worden zelf gemaakt. In de vriezer ligt bijna niets. We bieden onze klanten gastronomie tegen een democratische prijs. Met Jan Peeters (28) en Johan De Pauw (24) haalden we groot kooktalent binnen", verklaart Vervynck.

Ondanks de jonge leeftijd van de nieuwbakken koks is hun ervaring groot. "Ik werkte een tijd in enkele Franse sterrenzaken. Jan leerde ik kennen in het Antwerpse toprestaurant Het Fornuis. Ik kon hem overtuigen mee naar Grobbendonk af te zakken. Als je in een bestaand team bijspringt, zit je op een trein die al rijdt. Hier mogen we de wagons zelf trekken", vertelt De Pauw.

Sommelier

Collega Peeters werkte eveneens in klassezaken als De Mangerie en Villa des Roses. "We krijgen de kans onszelf te bewijzen. Geregeld zitten we met Johan en Carmen rond de tafel om een nieuwe kaart samen te stellen. We willen ons niet vergalopperen, maar kalmpjes aan ons eigen ding doen. Voor ons is dit een grote uitdaging", verzekert Peeters.

Ook op het vlak van wijn wil 't Hemelryck de kwaliteitskaart trekken. Sommelier Bart Thys (24) won de prestigieuze Junior Sommelier Côtes-du-Rhône. "Ik was de jongste kandidaat die ooit won. Bedoeling is dat ik geschikte wijn serveer bij de gerechten van Johan en Jan. Daarnaast krijgen de kandidaten een volledige uiteenzetting over hun drank. In mijn keuze durf ik de klassieke paden te vermijden." De nieuwe koks gaan meteen aan de slag.

Stefan LAENEN

www.themelryck.be

Meer nieuws uit de Kempen

DOEN! in de Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio