Agressieveling staat terecht in vijf dossiers

Pieter T. uit Lichtaart stond in Turnhout terecht in vijf dossiers, waaruit T.'s tomeloze agressie bleek. Maar de man die ooit nog de moskee in Turnhout beschoot, is na november 2005 gekalmeerd. Misschien wel onder invloed van zijn vriendin, die hij in de zomer van 2005 nog verrot sloeg.

Guy Van Nieuwenhuyse

BR>

Van juni 2004 tot november 2005 gedroeg Pieter T., die toen nog in Oud-Turnhout woonde, zich extreem agressief. Op 18 november 2005 bedreigde hij de eigenaar van een automatenhal, waarin hij eerder vernielingen had aangebracht. Omdat de schadeclaim hem niet aanstond, wilde hij de eigenaar een lesje leren. Hij bedreigde de man, joeg hem zijn huis in, sloeg ruiten uit en beschadigde zijn auto. Pieter T. verzette zich tegen zijn arrestatie en op het politiekantoor kegelde hij een computertafel tegen de grond.

In januari 2005 reed hij met zijn auto in op een groep wandelaars in De Liereman. De betichting luidt 'poging tot doodslag', maar de parketmagistraat vroeg om deze te milderen tot 'bedreigingen'. T. gaf toe dat hij met zijn auto niet in dat natuurgebied mocht rondrijden en dat hij veel te snel had gereden, maar hij ontkende dat hij bewust de wandelaars had willen omverrijden.

Op 21 oktober 2005 maakte Pieter T. zich schuldig aan verkeersagressie. Hij hinderde een wagen, deed hem stoppen en deelde dan kletsen uit. op 13 augustus 2005 ranselde Pieter T. zijn vriendin af. Het meisje moest door de politie worden ontzet uit de woning. De moeder van het meisje vraagt een schadevergoeding, maar de vrouw zelf heeft opnieuw een relatie met T.

Een vijfde dossier bevatte diverse feiten uit 2004. Pieter T. Achtervolgde een taxichauffeur na een conflict in de Warandestraat door heel Turnhout. Hij bedreigde een gezin met een jachtmes. Hij vernielde een celdeur en op 28 november 2004 sloeg hij in de dancing Galgenhoeve in Retie een man zonder enige aanleiding in elkaar. Dat laatste ontkent T., maar diverse getuigen zagen hoe het slachtoffer het bewustzijn verloor na een slag van Pieter T.

Het Openbaar Ministerie is bereid Pieter T. nog een kans te geven, hoewel de gerechtspsychologe een allesbehalve fraai toekomstbeeld van de man ophing. "Maar dan moet hij wel de drank en de drugs afzweren en een behandeling voor zijn agressieprobleem ondergaan." Meester Gert Verreyt benadrukte dat T. hoegenaamd niet fier is op zijn verleden. "Ik ben bereid mijn straf te ondergaan", berustte de beklaagde. Vonnis op 5 september.

GVN

Meer nieuws uit de Kempen

DOEN! in de Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio