Carwash mag uitbreiden

Uitbater Q-Wash mag de bestaande carwash op Hemeldonk in Herentals uitbreiden. Omdat buurtbewoners daartegen met een gezamenlijk bezwaarschrift hadden geprotesteerd, koppelt de stad Herentals bijkomende voorwaarden aan de milieuvergunning.

Hans Otten

BR>

Q-Wash nam begin dit jaar de nieuwe carwash Octopus op Hemeldonk in Herentals over. De nieuwe uitbater vroeg ook prompt een uitbreiding met vier selfwashboxen aan. Tegelijk wilde Q-Wash een nieuwe transformator plaatsen en een opening op zondagen verkrijgen.

Zestien buurtbewoners dienden tegen de milieuvergunningsaanvraag een gezamenlijk bezwaarschrift in. Zij klaagden vooral de geluidshinder van de bestaande dieselgenerator op de grens met de woningen aan. Ook drong de buurt erop aan om de zondagsopening finaal te schrappen. De carwash was al elke zondag open, maar had daar geen vergunning voor.

De stad Herentals komt nu slechts deels tegemoet aan de grieven van de omwonenden. Q-Wash krijgt de milieuvergunning, op voorwaarde dat het de dieselmotor vervangt door een hoogspanningscabine. De nieuwe transformator mag niet binnen de vijftien meter van de buren worden geplaatst.

Herentals staat de openingsuren van 10u tot 16u op zondag toch toe. De redenering is dat mensen hun auto vooral in het weekend wassen. Bovendien spreidt een opening op zondag de verkeersdrukte op Hemeldonk wat. Nu is er op zaterdag erg druk met het stedelijk containerpark in de straat. De milieuvergunning is echter waardeloos zolang Q-Wash geen bouwvergunning voor de uitbreiding op zak heeft.

HO

Meer nieuws uit de Kempen

DOEN! in de Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio