Nieuw cultuurcentrum pakt uit met gevarieerd programma

Herentals heeft vanaf eind september zijn eigen cultuurcentrum. Het allereerste programma van ’t Schaliken voor het seizoen 2007-2008 zit meteen tjokvol muziek, humor, kunst en literatuur.

Hans Otten

BR>

Een schuimende pint siert de cover van de gloednieuwe seizoensbrochure van ‘t Schaliken, die alle Herentalsenaren deze week nog in de bus vinden. Dat verwijst naar de vroegere brouwerij, waarin het fonkelnieuwe cultuurcentrum deels onderdak krijgt. De verbouwingen en de werkzaamheden aan de achterliggende nieuwbouw zijn nog volop aan de gang, maar moeten tegen het openingsweekend van 29 en 30 september klaar zijn.

De drie pijlers in het allereerste programma zijn klassieke en lichte muziek, literatuur en tentoonstellingen. Maar ook voor humor, theater en familievoorstellingen kan de liefhebber er terecht. In totaal zijn er zo’n vijftig activiteiten.

Blikvanger in de klassieke muziek is zeker de internationale masterclass voor solisten, koor en orkest die Sigiswald Kuijken op 5 november leidt. Ook de vertrouwde aperitiefconcerten hebben hun plaatsje in ’t Schaliken. Bekende namen in het lichte muziekgenre zijn Jan Hautekiet & Rick de Leeuw, Ernst Janz (ex-Doe Maar) of het wieleroverzicht van Karl Vannieuwkerke & Les Supappes.

In het luik ‘literatuur’ is er speciale aandacht voor Willem Elsschot, terwijl er met Alex Agnew, Wouter Deprez en de Frivole Framboos flink gelachen mag worden.

De abonnementsverkoop start maandag 11 juni, voor losse kaarten is het wachten tot 3 september.

Hans OTTEN

014-28.51.30, www.schaliken.be, cultuurcentrum@herentals.be

Meer nieuws uit de Kempen

DOEN! in de Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio