De Werft lokt 100.000 bezoekers

Cultuurcentrum De Werft rondde het voorbije seizoen de magische kaap van 100.000 bezoekers. Het centrum mikt volgend seizoen op een uitbreiding van netwerken om een nog diverser programma aan te bieden.

Willy Van Den Bergh

BR>

104.654 mensen bezochten het voorbije seizoen een voorstelling in cultuurcentrum De Werft en dat is een record. "Het is een mijlpaal, maar in Geel maken we daar niet graag veel poeha over. We blijven mikken op een breed publiek met een kwalitatief programma. Onze consequente houding in programmatie vormt vandaag de sleutel van het bezoekersrecord. Al geef ik toe dat we ook profiteren van de opening van cultuurforum De Halle op de markt", verduidelijkt directeur Kris Cuypers.

De Werft stond reeds bekend als het cultuurcentrum van de samenwerking en dat breiden ze in Geel volgend seizoen verder uit. De Werft blijft onder andere samenwerken met de Warande (Turnhout), 't Getouw (Mol) en Zwaneberg (Heist-op-den-Berg). "Zo komen de familievoorstellingen van Geel in het programmatieboekje van Mol en vice versa. Nieuw is ook dat we voor het eerst gaan samenwerken met onze buur Studio Filmtheaters. We brengen in december de film

Het geluk komt morgen

van Jef Bruyninckx uit 1958", geeft de directeur nog mee.

Senioren en dans

De Werft mikt volgend seizoen meer op senioren en dansliefhebbers. "Het aantal specifieke seniorenvoorstellingen trekken we fors op. We programmeren ook meer dansvoorstellingen. Liefhebbers kunnen gunstige voorwaarden krijgen met een danspas. Ook voor abonnees hebben we een nieuwigheid. Wie een abonnement koopt van minstens acht voorstellingen, krijgt er een negende voorstelling gratis bij."

De verkoop van abonnementen van cultuurcentrum De Werft start op zaterdag 16 juni.

WVdB

www.dewerft.be

Meer nieuws uit de Kempen

DOEN! in de Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio