Inbrekers teisteren buurt

In de buurt van de Turnhoutsebaan in Mol zijn inbrekers in de nacht van dinsdag op woensdag erg actief geweest. Een tiental handelaars en particulieren kreeg ongewenst bezoek.

Alex Kestens

BR>

De dieven sloegen volgens de politie op tien plaatsen toe. De inbrekers opereerden met wisselend succes. Op de Turnhoutsebaan noteerde de politie een poging tot inbraak in een garage en twee diefstallen uit handelszaken. Bij Mol Motors en Game Mania geraakten de dieven binnen en werd er telkens de geldlade leeggemaakt.

"Het alarm ging af om 4.20u", vertelt Tom Verschueren van Game Mania. "De dieven hadden het slot afgebroken en daardoor begon het alarm te loeien. De daders hebben 150 euro wisselgeld gestolen uit de geldlade. We hebben het slot onmiddellijk laten repareren en er werden bijkomende veiligheidsmaatregelen genomen."

Sloten

In een café op de hoek van de Statiestraat en het Statieplein en bij pralinewinkel Leonidas op het Statieplein geraakten de dieven niet binnen, maar ze vernielden er wel de sloten. Uit een woning in de Vredelaan en uit een apotheek in De Boomgaardstraat werd een som geld gestolen.

De politie noteerde nog inbraakpogingen in de Stelplaats van De Lijn op de Turnhoutsebaan, in een Grieks restaurant in de Statiestraat en in een winkel in de Adolf Reydamslaan.

Dergelijke reeks inbraken in één buurt vinden niet alleen in Mol plaats. In de nacht van 11 op 12 mei opereerde een inbrekersbende in de Dokter Van de Perrestraat in Geel Holven. Toen werd gedacht dat het om een rondtrekkende daderbende ging, maar uiteindelijk werden de drie daders opgepakt. Het waren lokale criminelen.

Alex KESTENS

Meer nieuws uit de Kempen

DOEN! in de Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio