Gemiddeld twee per jaar

Voor Roger Wils wordt 15 juli dit jaar wel een speciale dag. Op de dag dat hij vijftig wordt, loopt hij zijn honderdste marathon en wel in thuisbasis Kasterlee. Uiteraard wil hij dit met zijn loopvrienden vieren.

Eddy Leysen

BR>

"Het begon zoals het bij de meeste joggers het geval is. Je droomt om ooit eens een marathon te lopen en in april 1995 was het zover. In Rotterdam maakte ik mijn debuut en had meteen de smaak te pakken. Tijdens de eerste jaren liep ik slechts een drietal marathons per jaar, in 2001 en 2002 liep het aantal al op tot dertien per jaar. Enkele weken geleden liep ik in het Duitse Mannheim nummer 99. Sinds mijn geboorte zit ik dus aan een gemiddelde van twee marathons per jaar", lacht de marathonfreak.

Hitte

Toch moest hij zich alsnog reppen om dit aantal te bereiken. "Door de hitte moest ik, net als duizenden anderen, stoppen in Rotterdam. Daardoor moest ik in vijf weken maar liefst vier marathons af te werken. Maar het is me gelukt. Ook na mijn honderdste hier in Kasterlee zal ik dat blijven doen, al is de druk dan wel wat van de ketel. Mijn favoriet, de Jungfrau-marathon in Zwitserland, loop ik dit jaar voor de tiende keer. Die wordt over het algemeen beschouwd als de mooiste ter wereld, wellicht door de steile stukken die er inzitten. Eind dit jaar neem ik in het Duitse Erfurt deel aan een marathon in een zoutmijn, om eens wat anders te proberen."

Naast het lopen van wedstrijden, organiseert Roger Wils joggings en de marathon van Kasterlee. "Dit is iets wat ik, samen met de kameraden uiteraard, graag doe. We zagen de marathon van Kasterlee groeien en konden vorig jaar in de derde editie al bijna duizend lopers verwelkomen. De kritieken zijn meestal positief, zowel van de toppers als van de wat mindere lopers. Door mijn ervaring en als lid van de plaatstelijke joggingclub en het enduranceteam, weten we wat de noden van de deelnemers zijn. We moeten zorgen dat iedereen zich er goed bij voelt", besluit marathonman Roger Wils.

Eddy LEYSEN

Meer nieuws uit de Kempen

DOEN! in de Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio