Academie beheerst geluid

De stedelijke academie voor muziek, woord en dans in Geel start volgend schooljaar met een nieuwe opleiding geluidsleer en opnametechniek. Het kunstonderwijs wil met de unieke cursus een nieuw doelpubliek aanboren.

Willy Van Den Bergh

BR>

Het Vlaams ministerie van Onderwijs selecteerde dertien vernieuwingsprojecten in het deeltijds kunstonderwijs. Vlaanderen maakt 900.000 euro vrij om deze vernieuwingen te helpen financieren. Het enige Kempense project is de cursus geluidsleer en opnametechniek aan de academie van Geel. De directie speelt met de opleiding duidelijk in op een jongerentrend.

"Er ontstaan veel jongerenbandjes. Wij dachten na over een concept om jongeren uit deze cultuur warm te maken voor het deeltijds kunstonderwijs. Informatie- en communicatietechnologie (ICT) en opnametechnieken vormen hiervoor een belangrijk aanknopingspunt", vertelt Jean-Paul Byloo, directeur van de stedelijke academie voor muziek, woord en dans.

Red Tape

"Het project ontwikkelt een nieuwe visie op het gebruik van ICT in het muziekonderwijs. We werken voor het project samen met de ICT-dienst van de stad Geel, cultuurcentrum De Werft en muziekstudio Red Tape in Aarschot", zegt de directeur.

De opleiding loopt over drie jaren. Kandidaat-cursisten moeten minstens 15 jaar zijn. De cursisten leren basistechnieken geluidsleer en opnametechniek. Ze krijgen ook inzichten in muzikale structuren.

Willy VAN DEN BERGH

www.mwd.academiegeel.be Demon Ideas & Looks "Alleen maar voordelen" De nv Demon Ideas & Looks uit Meerhout is een specialist op gebied van shows met licht en geluid. Bij Demon zijn een twaalftal mensen professioneel met geluidstechnieken bezig. "Ik zie in een dergelijke opleiding alleen voordelen", reageert Hans Engelen van Demon Technics. "De opleidingsmogelijkheden voor geluidstechnici zijn de laatste jaren fel gebeterd, maar het kan nog veel beter. Wij werken in een snel groeiende markt waarin mensen met een goede opleiding welkom zijn." n www.demonnv.be

Meer nieuws uit de Kempen

DOEN! in de Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio