Cees stapt voor kleine Seppe

Over een maand zal Kris Govers (Cees) na een voettocht van 2.700 km in Santiago de Compostela aankomen. Hij draagt dit huzarenstukje op aan leukemiepatiëntje Seppe Van Loon. "Ik ben het intussen al gewoon dat iedereen mijn naam lijkt te kennen", lacht de moedige Seppe.

Steven Vantricht

BR>

Zes jaar lang speelde schepen van feestelijkheden Kris Govers met het idee om te voet naar Santiago de Compostela te trekken. Het verzamelde sponsorgeld wilde hij schenken aan de vzw To walk again van Marc Herremans. Maar toen bij Seppe, het zoontje van zijn vriend Luc, op 8 maart leukemie werd vastgesteld, besloot kindervriend Cees om ook voor hem te stappen. "Als ik terugkom, gaan we met het verzamelde geld een onvergetelijke reis maken", beloofde hij Seppe. "De band die ontstond is ongelooflijk", zegt papa Luc. "De Cees geeft onze Seppe de kracht om te vechten en onze Seppe geeft Cees de moed om te volharden op moeilijke momenten."

Seppe is inmiddels uitgegroeid tot een bekende Spetser en ook ver buiten de gemeente wordt hij herkend. "Dat komt door de website van de Cees", weet Seppe. "Elke dag volg ik mijn vriend op zijn website en regelmatig zet ik berichtjes in het gastenboek zodat Cees ook kan volgen hoe het met mijn gezondheid is. Als hij dan iets terugstuurt ben ik weer heel blij. Wanneer hij begin juli thuiskomt, gaan we een hele dag met de Jeep rijden. Ik ben al aan het aftellen."

Steun

De website van Cees blijkt een voltreffer te zijn, want velen willen het dagboek volgen van die haast onmogelijke reis. En wie Cees ziet, komt ook Seppe tegen. "Ik word overal herkend", lacht Seppe. "In het begin was ik wel zenuwachtig, maar nu is het al beter. Heel Merksplas leeft mee."

"En niet alleen Merksplas", voegt papa Luc er aan toe. "Voetballers die hun boetes doorstorten naar de rekening van Cees, de KLJ die meer dan 3000 euro inzamelde via een kilometerverkoop, atleten die een maraton lopen om geld in het laatje te brengen. Het is te veel om op te noemen. Maar het strafste beleefden we vorige week. Een meisje van 11 uit Mol stond met 200 euro aan onze deur. Ze had na het zien van de website zo'n medelijden met onze Seppe gekregen dat ze prompt met haar klas een wafelbak organiseerde. Midden al die miserie zijn er toch nog prachtige momenten, we zijn de Cees eeuwig dankbaar."

Steven VAN TRICHT

www.ceesnaarcompostela.be

Meer nieuws uit de Kempen

DOEN! in de Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio