"Wilrijk verdient klasserestaurant"

Print
Wilrijk - Het kruispunt van de Krijgslaan met de Doornstraat heeft er een derde eetgelegenheid bijgekregen. Den Uil en Daily krijgen Grand Café Ca Va als overbuur. Gert Mentens, al tien jaar uitbater van café Passe-Vite in de Oudestraat, serveert er een klassieke, maar tegelijk ook creatieve keuken.
BR>
Het hoekpand waarin Ca Va is gevestigd, was de voorbije jaren een wat onderkomen café met wisselende namen: Sinatra, The Voice, De Wandeling, Den Oldtimer. Na een lange leegstand werd het in drie maanden tijd van kelder tot zolder volledig gerestaureerd.

"Die hoek heeft mij altijd aangesproken", vertelt Mentens. "Het is een uitnodigende blikvanger voor wie Wilrijk via de Doornstraat binnenrijdt. Een ideale locatie dus voor de tweede stap in mijn horeca-carrière. Naast de snacks en tapas die we in de Passe-Vite aanbieden, komt alles wat ik in de hotelschool leerde hier nog meer van pas. Maar van de koks Gert en Koen kan ik zelf nog heel veel leren."

Toch loopt Gert al met plannen rond om ooit een klasserestaurant te beginnen in Wilrijk. "Ik ben er van overtuigd dat het cliënteel daarvoor aanwezig is. Hier in Ca Va kunnen we daar al een beetje naartoe groeien door buiten de kaart ook suggesties en thema-avonden aan te bieden."

Of de Passe-Vite zijn patron nu veel minder gaat zien? "De eerste weken wel, nadien wil ik mijn tijd tussen de twee zaken verdelen", zegt Gert. "Hier in Ca Va heb ik Philippe aangetrokken als manager. Het is de bedoeling dat een van ons twee hier altijd aanwezig is. Even heb ik met de gedachte gespeeld om Passe-Vite van de hand te doen. Maar voorlopig ga ik met de twee verder, ook al begint het nachtleven soms zwaar door te wegen."

LL

www.grandcafe-cava.be

.

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio