'Miljoen foute kiesbrieven in Henegouwen'

Op de kiesbrieven in Henegouwen is een drukfout opgedoken. De naam van kamerlid en burgemeester van Edingen Florine Pary-Mille, die achttiende staat op de MR-kamerlijst, staat er geschreven als Florine Mille. Lijsttrekker Olivier Chastel heeft het over een onaanvaardbare fout op ÚÚn miljoen kiesbrieven.

Belga

Volgens Chastel zou de foute schrijfwijze schadelijke gevolgen kunnen hebben. De kiezers kennen de kandidate immers niet onder haar meisjesnaam. De lijsttrekker benadrukt dat de documenten die zijn partij heeft overgemaakt bij de indiening van de lijst, correct waren. De fout zou volgens hem liggen bij de voorzitter van het hoofdbureau van de kieskring Henegouwen.

De fouten op de stembrieven in Henegouwen, waarbij een deel van de naam van een MR-kandidate werd vergeten, is het gevolg van een gebrek aan middelen bij het hoofdbureau van de kieskring. Dat verklaarde de voorzitter van het hoofdbureau, Alain Nicolas, woensdag. De kwestie werd eerder op de dag aangekaart door MR-Kamerlijsttrekker Olivier Chastel.

"Deze fout, die ik liever zou omschrijven als het vergeten toevoegen van een naam, toont aan dat we onvoldoende middelen hebben om het goede verloop van de verkiezingen te garanderen", stelt Nicolas.