17-jarig meisje uit Herentals springt voor ogen politie in kanaal

De politie van de zone Neteland kreeg dinsdag rond 11u de melding dat een jonge vrouw op de brug van de Herenthoutseweg over het Albertkanaal in Herentals aanstalten maakte om in het water te springen. Toen ze de politie zag arriveren, sprong ze ook.

ksleurs

BR>

De schipper van het passerende binnenvaartuig Floreat gooide de drenkelinge een reddingsboei toe, waaraan ze zich vastklampte. ”Het schip was niet geladen, waardoor het hoog in het water lag”, vertelde een collega-binnenschipper. ”De metalen ladder die de schipper langs de romp neerliet, bleef daardoor buiten bereik van het meisje.”

De schipper sprong daarop in het water, maar hij kon zich ook niet aan de ladder optrekken. ”Ik had gewoon geen keus en ben ook in het kanaal gedoken”, vertelde politieagent Nik Peeters. Met zijn tweeën klampten ze zich vast aan de ladder en de boei met het meisje, totdat de brandweer van Herentals hen met een bootje uit het water kon halen.

Het meisje verblijft in een instelling in Turnhout. Daar vertrok ze dinsdagochtend naar haar school in Herentals, maar ze ging naar het kanaal. Haar wanhoopsdaad was volgens de politie vooral een kreet om hulp.

Meer nieuws uit de Kempen

DOEN! in de Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio