Buurt vreest feesttent

Wim Fransen wil van half juni tot half augustus een feesttent plaatsen op de camping Breebos. Daarin vinden allerhande activiteiten, maar ook bals plaats. De tent grenst aan het chaletpark Breebos, waar veel permanente bewoning is. De bewoners zijn bezorgd. Zij vrezen niet alleen de lawaaihinder, maar ook het brandgevaar.

Guy Van Nieuwenhuyse

BR>

Louis Verelst en Piet Van den Boogaert tonen waar de feesttent komt. Vlak bij de chalets, op een strook waar pas groen - geen bomen, benadrukt uitbater Wim Fransen - is gerooid. "Wij zijn geen tegenstanders van animatie op een camping", zegt Louis Verelst. "We hebben hier ooit ook bals georganiseerd. Maar deze tent ligt vlak tegen een bos, tegen caravans en tegen het chaletpark. Breebos heeft een feestzaal aan de andere kant van het domein, maar die heeft ze verhuurd."

Wim Fransen is allerminst opgezet met onze interesse: "Dit is een vijfsterrencamping, maar de pers heeft alleen aandacht voor de kritiek op onze werking. Ik doe dit ook niet voor mijn eigen plezier. Het campingtoerisme zit in de lift. Daarvan willen we een graantje meepikken. Maar dan moeten we onze gasten in de zomer voldoende animatie kunnen bieden."

Vergunning

Fransen beweert dat hij geen vergunning nodig heeft om de tent te plaatsen en activiteiten te organiseren. Dat klopt slechts gedeeltelijk. Een bouwvergunning is niet nodig als de tent maar acht weken blijft staan. Maar hij heeft wel een milieuvergunning nodig voor het aantal bals dat hij in de tent wil organiseren. Die vergunning is niet aangevraagd. "Er zijn dagelijks activiteiten, vooral voor de jeugd", zegt Fransen. "'s Avonds organiseren we wel bals, maar om middernacht stoppen we alle activiteiten en er is altijd een bewaker in de buurt."

Burgemeester Frank Wilrycx (Leefbaar Merksplas) schreef naar de klagende buren dat hij heeft aangedrongen om de reglementen na te leven en de brandveiligheid te garanderen. "De feesttent staat in een recreatiezone waarin enige animatie tot de geplogenheden behoort", voegt hij eraan toe.

Vijftien bals in acht weken is voor Louis Verelst wel meer dan 'enige animatie'. De buurtbewoners laten het er niet bij. Ze lieten al diverse pv's opstellen. "De feesttent mag onze rust en onze veiligheid niet bedreigen", besluit hij.

Guy VAN NIEUWENHUYSEN, Steven VAN TRICHT

Meer nieuws uit de Kempen

DOEN! in de Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio