Zoon Lizetje wil eerherstel voor buschauffeur

Lizetje, de 83-jarige Berendrechtse busreizigster die maandagavond op de Rooseveltplaats in Antwerpen ronddoolde, is dan toch terug bij buschauffeur Fons gaan slapen. Haar zoon Marc Borst (48) uit Hoboken vindt het heel erg dat Fons door Lizetjes terraspraat in een slecht daglicht werd geplaatst. "Ik wil dat rechtzetten, want Fons wordt nu het slachtoffer van zijn eigen goedheid."

Kristin Matthyssen

BR>

Vorige week kon u lezen hoe Lizetje, die dagelijks met haar 65 pluskaart enkele uren met de bus rondrijdt, door verbouwingen aan haar sociale woning tijdelijk dakloos was geworden. Ze werd al een maand opgevangen door haar vaste buschauffeur. Maar aan dit mooie kerstverhaal leek een einde te zijn gekomen. Maandag bazuinde Lizetje in de cafés op de Rooseveltplaats rond dat Fons haar op straat had gezet. Gealarmeerd door cafébazinnen, kwam haar zoon Lizetje maandagavond ophalen.

"Mijn moeder is op de bus van 20.34u richting Berendrecht gestapt en is opnieuw bij Fons gaan slapen. Hij heeft haar helemaal niet buitengezet", zegt haar zoon Marc Borst.

Koppig

De zoon wil ook nog graag reageren op uitspraken van Lizetje in een interview op de Antwerpse regionale tv-zender ATV. "Ze vertelde dat haar kinderen niet voor haar wilden zorgen en dat ze daarom bij haar buschauffeur woonde. Dat interview staat nu op de website van ATV, waar al mijn collega's het kunnen bekijken. Ik werk al twintig jaar in de grootkeuken van het Stuivenbergziekenhuis. Het is kwetsend om je eigen moeder te horen vertellen dat je tekortschiet. Terwijl ik en mijn broer Lodewijk een heel druk leven hebben. Ik zit zelf tot over mijn oren in de renovatie van mijn huis. Wij doen wat we kunnen, maar moeders koppigheid maakt het niet altijd makkelijk. Daarom bewonder ik buschauffeur Fons Reynaerts voor zijn geduld. Die man verdient eerherstel."

De zonen willen Lizetje met de hulp van een maatschappelijk assistente overtuigen om naar een serviceflat in Berendrecht te verhuizen. "Voor een bejaardentehuis is ons moeder nog te goed. Ze heeft haar vrijheid nodig. Wij gunnen haar die dagelijkse busuitstappen."

KMa

DOEN! in Antwerpen

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio