Verbod op deelname aan vechtsport als straf

De Antwerpse jeugdrechter velt op 11 juli een vonnis over de 17-jarige verdachte in het dossier van de doodslag op Guido Demoor (54). Het Openbaar Ministerie vorderde dinsdag een werkstraf en een verbod op deelname aan vechtsporten.

Christophe Matthijss

BR>

Guido Demoor overleed op 24 juni vorig jaar na een incident met allochtone jongeren op bus 23 in Antwerpen. Redouan S. (18) riskeert daarvoor vijf jaar cel, waarvan drie jaar effectief en twee met uitstel, zo bleek vrijdag op de correctionele rechtbank. Zijn 17-jarige kompaan verscheen dinsdag voor de jeugdrechter.

Het Openbaar Ministerie vorderde maximaal, dus alle maatregelen die de wet op de jeugdbescherming toelaten. Allereerst gaat het om herstelgericht groepsoverleg, een sessie waarin de dader zich publiek verontschuldigt bij de slachtoffers, in dit geval de nabestaanden. Verder worden ook 120 uren prestaties van opvoedkundige aard gevorderd, vergelijkbaar met een werkstraf bij meerderjarigen. Het Openbaar Ministerie wil ook dat de minderjarige een verbod krijgt om aan vechtsporten deel te nemen. Tenslotte wordt een opleiding gevorderd met als thema 'bewustwording van de gevolgen van geweld'. Het vonnis volgt op 11 juli.

CM,SdK

DOEN! in Antwerpen

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio