Schepen vreest voor bouw parkeergarage

De bouw van de parkeergarage naast het Warandep'Ant is alweer uitgesteld. "Ik hoop dat ze er komt", klinkt schepen van Mobiliteit Dimitri Gevers (sp.a) onzeker. "Maar het is geen eenvoudig dossier. Ik sta open voor suggesties." Volgens het bedrijf dat de parkeergarage zal exploiteren, komt de ondergrondse Warandeparking er zeker wel.

Guy Van Nieuwenhuyse

BR>

De bouw van de parkeergarage, die eind dit jaar af zou zijn, is voor onbepaalde termijn uitgesteld. "We onderhandelen nog met de bedrijvengroep die de garage zou bouwen en exploiteren", zegt Gevers. Vreemd, want die onderhandelingen voerde zijn voorganger Tom Van Even (Open Vld) al. De stad leverde vorig jaar een bouwvergunning af. "Maar het verschil tussen wat het ondergrondse parkeerterrein gaat kosten en wat het kan opbrengen, is nog erg groot", geeft Gevers toe. "Het bedrijf verlangt flankerende maatregelen."

De Warandeparking moet op twee ondergrondse verdiepingen plaats bieden aan 420 auto's. Volgens Boudewijn Lenaerts van het bedrijf Vinci dat de parkeergarage zal exploiteren, is er geen sprake van een crisis. "We hebben alleen duidelijkheid gevraagd over een aantal artikelen in onze overeenkomst. Wij hebben de stad een voorstel gedaan met een win-winsituatie voor beide partijen. We zitten nu in de onderhandelingsfase. Ik denk dat we tegen het einde van deze maand een overeenkomst hebben. Niet alleen in Turnhout, ook in andere steden staat mobiliteit bovenaan op de agenda. Overal wil men een aangename woonstad, waaruit we de auto's weren. Die moeten we naar de parkings leiden."

GVN

Meer nieuws uit de Kempen

DOEN! in de Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio