Kaboutertjes beklimmen Scherpenheuvel

Niet alleen Linda Borghs leeft in een sprookjeswereld in De Witte Mol. Nog negen andere bewoners van leefgroep De Duin hebben dinsdag zichzelf overtroffen. Zij stapten en rolden veertig kilometer ver, tot in Scherpenheuvel.

Mil Kinnaer

BR>

Het activiteitenteam van het dienstencentrum De Witte Mol zet deze zomer sprookjesfiguren in de kijker. De leefgroepen moeten zo origineel en creatief mogelijk de bekende sprookjes benaderen. Tegelijkertijd proberen de leefgroepen hun hersenspinsels in de media te krijgen. Leefgroep De Duin trekt daarom, vermomd als sprookjesfiguren, op pelgrimstocht naar Scherpenheuvel. Dat is zo'n veertig kilometer.

"We vertrekken met vijf rolstoelen. In Averbode sluiten nog vier bewoners aan", zegt hoofdopvoeder Tim Belmans voor het vertrek. "Begeleiders en vrijwilligers hebben ook hun wandelschoenen aangetrokken en een minibusje dient als bezemwagen. We hebben voldoende drinken en een lekkere picknick mee voor onderweg."

Iets voor 18u halen de stappers gezond en wel de eindmeet in Scherpenheuvel. "Veertig kilometer is heel ver. Gelukkig hadden we genoeg pleisters bij om de pijnlijkste blaren af te plakken."

MK

Meer nieuws uit de Kempen

DOEN! in de Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio