Sun Technics verkiest fiets

Het grootste deel van de werknemers van Sun Technics, het bedrijf voor zonnepanelen in Lille, kwam dinsdag met de fiets naar het werk. De snelgroeiende firma bracht met deze actie de Wereldmilieudag onder de aandacht. Sun Technics zoekt ook nog altijd tien nieuwe werkkrachten.

Bart Van den Langenb

BR>

Meer dan de helft van de ruim vijftig werknemers van Sun Technics in Lille sprong dinsdagochtend op de fiets. Het bedrijf spoorde de werknemers daarmee aan om ook een steentje bij te dragen aan het milieu tijdens de Wereldmilieudag.

De fietsende personeelsleden wonen in Herentals, Brecht, Ranst en zelfs in Antwerpen en Itegem (Heist-op-den-Berg). Voor de fietsers aan hun dagtaak konden beginnen, mochten ze in Lille genieten van een uitgebreid ontbijt. Ook Christoph Koeppen, de grote baas van Sun Technics uit het Duitse Hamburg, reed met de fiets van zijn hotel in Herentals naar Lille.

"Als bedrijf moet je niet altijd grote en dure middelen inzetten om je steentje bij te dragen aan het milieu", zegt Danny Vermeijen van Sun Technics. "Deze actie is uiteraard symbolisch. Onze firma is elke dag met milieuvriendelijke producten bezig."

Het gaat Sun Technics, het vroegere IZEN, voor de wind. De firma voor zonnepanelen zoekt nog altijd tien werkkrachten, vooral plaatsers en elektriciens.

BVDL

Meer nieuws uit de Kempen

DOEN! in de Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio