Provincie mikt op plattelandstoerisme

Toerisme Provincie Antwerpen (TPA) wil tegen 2012 het plattelandstoerisme in de provincie uitbreiden tot een volwaardige toeristische troef. De organisatie stelde dinsdag een strategische visie in wijngaard Ten Kapittelberg in Herselt voor.

Willy Van Den Bergh

BR>

TPA koos niet toevallig wijngaard en wijnkelder Ten Kapittelberg in een pittoresk stukje Herselt om een zeventigtal belanghebbenden uit de landbouw-, natuur- en toerismesectoren te laten kennismaken met de strategische studie. Ten Kapittelberg verstaat de kunst van het plattelandstoerisme met geanimeerde arrangementen tussen de 14.000 wijnranken.

"De studie gebeurde in opdracht van TPA. Het is de bedoeling dat de resultaten een leidraad zijn voor plattelands- en beleidsmensen. De provincie kan de studie als basis gebruiken voor een subsidiebeleid", zegt bestendig gedeputeerde voor Toerisme Inga Verhaert (sp.a).

"De studie is een grabbelton vol ideeën. Zo bezit de Antwerpse Kempen en het Scheldeland heel wat troeven. Veel mogelijkheden zijn niet aangeboord. We moeten meer combinaties aanbieden", duidt Sabine Ruts van TPA.

De studie haalt voorbeelden aan zoals de aardbeienfietsroute in Hoogstraten. De fraaie fiets- en wandelmogelijkheden in de regio bieden volgens de organisatoren grote kansen om meer mensen met de troeven van het platteland te laten kennismaken.

WVdB

www.tpa.be

Meer nieuws uit de Kempen

DOEN! in de Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio