"Feesten zijn stabiele markt"

In het voorjaar van 2008 opent De Vesten een nieuw feest- en seminariecomplex op de Kanaalweg in Eindhout (Laakdal). De huidige feesttent maakt plaats voor een nieuw gebouw met een capaciteit van 350 personen. Ook komt er een vergaderruimte voor 120 mensen.

Stefan Helsen

BR>

Al meer dan vijftien jaar verzorgen Tonny Luyten en Ronny Vandenbergh familiefeesten, bruiloften en opendeurdagen. Het duo startte kleinschalig als traiteur in Balen. In 1997 openden ze taverne Het Hof Van Eden in Eindhout. De uitbating van die taverne en van kasteel Meerlaar laten ze intussen over aan anderen. Voortaan leggen de twee zich volledig toe op het verzorgen van feesten en seminaries.

"Hier dromen we al heel lang van", vertelt Ronny. "Maar liefst negen jaar hebben we moeten wachten op de plannen en vergunningen. Het nieuwe gebouw zal in een koloniale sfeer baden. Met kleine ingrepen kunnen we de sfeer en de uitstraling van de zaal volledig veranderen. Er komen hoge plafonds, een chique foyer, waterpartijen, een mooie natuurstenen trap en zestien kristallen luchters."

Ruwbouw

In een tijd dat de horeca het soms zwaar te verduren heeft, durft het duo fors te investeren. "De horeca krijgt weliswaar klappen, maar feesten zijn een stabielere markt", legt Ronny uit. "Mensen feesten meer dan vroeger. Bovendien volgen we de trends zoals walking dinners en babyborrels op de voet. We stellen ons heel flexibel op om de wensen van de klant zo goed mogelijk te realiseren."

De feesttent wordt de laatste keer gebruikt tijdens de nieuwjaarsnacht. Vanaf mei 2008 kunnen mensen hun feesten plannen in het nieuwe gebouw. Nu de ruwbouw er bijna staat, lopen de boekingen volop binnen. Op de website kunnen geïnteresseerden de voortgang van de werkzaamheden volgen.

Stefan HELSEN

Meer nieuws uit de Kempen

DOEN! in de Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio