Rustoord gaat met vakantie

Twintig bewoners van het Onze-Lieve-Vrouw-rustoord uit Beerse zijn nog tot vrijdag 8 juni op vakantie aan het Nederlandse Grevelingenmeer. Het rusthuis wil de bewoners op die manier ook eens laten genieten van een echte vakantiestemming.

Bart Van den Langenb

BR>

Voor de meeste mensen is enkele dagen met vakantie gaan erg vanzelfsprekend, maar voor senioren of bewoners van rustoorden zijn vakantieperiodes minder bereikbaar. Het OCMW-rusthuis van Beerse laat twintig bewoners deze week genieten van een aangepaste vakantie in een recreatiepark aan het Grevelingenmeer in het Nederlandse Zeeland.

"De voorbije jaren organiseerden we telkens een vakantieweek in het rustoord. Die week stond telkens in het teken van een ander land. Dit jaar kunnen de bewoners nog eens echt met vakantie gaan", zegt Martin Schoofs, directeur van het rusthuis.

Een speciale werkgroep 'Project zee' bracht een bezoek aan enkele kustplaatsen. Na besprekingen met de bewoners en hun familie kwam het verblijfspark Klaverweide Ellemeet uit de bus als de ideale bestemming. Daguitstap

Veertien personeelsleden vergezelden de twintig vakantiegangers naar Nederland. "Het eigen personeel bereidt de maaltijden ter plaatse. Ze namen al het eten vanuit Beerse mee naar Nederland", vervolgt Martin Schoofs. "Regelmatig is er aanvoer van proper linnen naar de vakantieplaats. Het personeel en de vrijwilligers van het thuisfront verzorgen de aan- en afvoer van linnen. Zij maken er een daguitstap van."

De vakantiegangers vullen hun dagen met een boottocht op het Grevelingenmeer, een pannenkoekennamiddag en een bezoek aan de markt in Renesse. De senioren die in het rustoord in Beerse blijven, worden extra in de watten gelegd tijdens een wellnessweek.

BVDL

Meer nieuws uit de Kempen

DOEN! in de Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio